martes, 7 de febrero de 2012

Copying Beethoven!

FITXA TÉCNICA
Any de producció2006

Direcció: Agnieszka Holland

Actors/Actrius: Ed Harris, Diane Kruger,Nicholas Jones, Matthew Goode, Ralph Riach,Joe Anderson

GuióStephen J. Rivele, Christopher Wilkinson

Música: Ludwigvan Beethoven

Duració: 104 min.

Génere: Drama




Tota la pel·lícula està ambientada en ple Romanticisme (segle XIX); tot i què és una pel·lícula històrica -ja que narra la vida de Ludwigvan Beethoven-  la trama no està demostrada.
L'Anna Holtz, una noia de 23 anys que aspira a ser compositora. Un dia el seu mestre del conservatori de música la recomana per un "petit projecte". Quan arriba a Viena, és la seva sorpresa descobrir que serà l'alumne de Ludwigvan Beethoven. L'Anna és una noia realista i sap que treballar amb Beethoven no seran lliris i roses, i ho descobreix quan veu els canvis d'humor i de perspectiva que te l'home: per ella tot és recompensat amb el fet de poder ajudar-lo a escriure la novena simfonia, i més tard l'ajudara en algunes obres. Un seguit d'aventures musicals li faran veure el sentit que te la música: "La música es l'ànima del meu Déu", com diu en Beethoven.


L'Anna Holtz és una noia de 23 anys amb grans ideals sobre la vida: vol arribar a ser compositora professional. És una noia independent amb molta confiança en ella mateixa, i encara que el seu mestre Beethoven rebutgi les seves obres, ella ho segueix intentat perquè és el seu somni més profund.


Ludwigvan Beethoven és un home prodigi en quant a la música. Al contrari de Mozart (que tenia gran facilitat per escriure partitures) ell feia molts esborranys abans de fer una obra. És molt independent un poc respectuós per la vida dels demès. No li importa si a la gent li agrada la seva música, el que vol és aconseguir una melodia perfecte que pugui ser història, com diu abans d'estrenar la nova simfonia: "Avui la història de la música canviarà per sempre."


Crec que és una pel·lícula que no pretenia anar a guanyar un Oscar, simplement volia mostrar en quin món i quina era la visió de Beethoven. Encara que la trama no sigui verídica, es suficient per plasmar la personalitat del geni.



No hay comentarios:

Publicar un comentario